Wat is mediation?

Mediation oftewel conflictbemiddeling wordt, in plaats van het nemen van juridische stappen, steeds meer ingezet om er zorg voor te dragen dat u in tijden van verharding de juiste beslissingen maakt voor nu en in de toekomst.
Met behulp van een onafhankelijke bemiddelaar zoekt u samen met de andere partij naar een passende oplossing voor uw probleem.
Een passende oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is.
In tijden van een conflict weet u vaak wel wat u absoluut wel- en niet wilt. Maar hoe bereikt u deze oplossing? de details die de uiteindelijke oplossing teweeg brengen, zijn vaak niet geheel in beeld.
De Mediator brengt met u de opties die u beider heeft in kaart. Persoonlijke begeleiding met een duidelijke resultaat!Wij bellen u

Vul uw gegevens in en wij bellen u vandaag nog terug voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
Advocaat of Mediator?

Waarom mediation
in plaats van juridische stappen?
Een mediator en een advocaat zijn beiden professionals in hun werkveld. Een advocaat biedt u inzicht in de juridische mogelijkheden. Een mediator biedt u een weg naar een passende oplossing.

Als u een conflict heeft kunt u natuurlijk naar een advocaat stappen. Op deze wijze dwingt u de andere partij haast om hetzelfde te doen. Hierdoor verhardt de situatie en escaleert uw conflict terwijl een oplossing steeds verder weg lijkt.

Wanneer u met een advocaat uw probleem te lijf gaat, geeft u de mogelijkheid om zelf tot een oplossing te komen uit handen. Gevolg: Hoge kosten en een oplossing die wellicht niet in uw voordeel uitpakt. Daarnaast zal uw relatie met de ander er in de toekomst zeker onder lijden.

Uit onderzoek blijkt dat wanneer partijen samen tot een passende oplossing komen, dit een betere en meer stabiele basis geeft voor de toekomst. Daarnaast leert de praktijk dat de oplossingen kwalitatief van betere aard zijn. Hoe minder mensen zich met uw probleem bemoeien hoe beter het voor beide partijen uitpakt.

De mediator biedt u professionele begeleiding om gezamenlijk uw probleem aan te pakken. Op effectieve wijze en met duidelijk resultaat streven wij naar een gezamenlijke oplossing, met een persoonlijk resultaat. Een resultaat waarin uw toekomst centraal staat.

Het uitgangspunt van mediation is vrijwilligheid. Niet vrijblijvendheid zodat u discussies en conflicten eindelijk achter u kunt laten. De Mediator legt afspraken vast, formeel- en indien nodig ook juridisch. En dat tegen een aantrekkelijk tarief.

Voordelen van mediation op een rijtje
De mediator is neutraal en onpartijdig
Bij mediation is er altijd sprake van vertrouwelijkheid en beslotenheid
De mediator Werkt snel en efficiënt, tegen een aantrekkelijk tarief
U levert zelf een bijdrage aan de oplossing, dit heeft een positief effect voor nu en in de toekomst
U houdt zelf controle over het conflict en de daarbij passende oplossing.
Partijen houden zich beter aan de gemaakte afspraken
Er is ruimte voor eigen inbreng en sturing zowel op emotioneel- als inhoudelijk vlak
De mediator maakt onderscheid tussen emotionele en inhoudelijke aspecten en begeleidt u in dit proces
De focus ligt op de belangen en toekomst in plaats van op (juridische) standpunten en verleden
Bij het maken van afspraken bent u niet gebonden aan juridische afhandelingen.
Een (werkbare) relatie wordt behouden of zorgvuldig beëindigd met het oog op de toekomst
Daarnaast kan een mediator neutraal en in vertrouwen met beide partijen afzonderlijk spreken om de belangen en opties te bespreken.Wat kan De Mediator voor mij betekenen?

Persoonlijke professionals met duidelijk resultaat

Bij De Mediator werken professionals die hun sporen verdiend hebben in het bemiddelen van zakelijke en privé conflicten. De resultaten in de afgelopen jaren zijn zeer positief en meer dan de helft van de conflicten wordt op deze wijze structureel en constructief gezamenlijk opgelost. Dit scheelt niet alleen geld maar zorgt ook voor een betere verhouding tussen de partijen. Bovendien voorkomen goede wederzijdse afspraken toekomstige escalaties van het conflict.

Dit doen wij niet alleen. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van financiële zaken hebben wij een accountant als partner. Deze helpt dan bij complexe kwesties zoals bijvoorbeeld vermogensverdeling of hypothecaire zaken.

Zaken die door de rechtbank dienen te worden behandeld, zoals een echtscheidingsverzoek of andere juridische stukken, nemen wij u uit handen en laten wij formeel afhandelen door een bevoegd partner.

En dat allemaal voor een aantrekkelijk uurtarief.

Convenant
Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er kan immers gekozen worden door een partij om tot een oplossing te komen via de rechtbank. U moet zich dan wel goed beseffen dat dan niet u maar anderen (advocaten en rechters) bepalen wat de uitkomst wordt. En dat is lang niet altijd de uitkomst die u hoopt.
Bij
mediation maakt u samen afspraken. Dit is vrijwillig maar niet vrijblijvend. De afspraken worden namelijk vastgelegd en zo nodig ook juridisch bekrachtigd. Bij een echtscheiding is dit altijd het geval, aangezien u voor de wet wilt scheiden of uw partnerschap wilt beëindigen. Het document met afspraken heet een convenant.De mediator in een oogoplag

De mediator in het kort
De Mediator
Wat is mediation? - Met mediation gaat u uw conflict effectief te lijf
Advocaat of Mediator? - De alternatieven en de verschillen op een rijtje
Mediation iets voor u? - Conflictbemiddeling, wanneer juridische stappen u net een stap te ver gaan
Waar kunt u ons vinden? - Regio Rotterdam en Zwolle, Zakelijk zitten wij door geheel Nederland
Wat zijn de kosten van mediation? - Conflictbemiddeling tegen een aantrekkelijk tarief
Soorten Mediation
Mijn Scheiding - Uw scheiding, samen geregeld
Particuliere Mediation
Zakelijke Mediation - Omdat conflicten op de werkvloer niet uw dagelijkse kost zijn
Onderwijs Bemiddeling - Omdat conflicten op de werkvloer niet uw dagelijkse kost zijn
Regio

Rotterdam

Kantoor:
Bahialaan 100
3065 WC,Rotterdam
info@DeMediator.nl
Regio

Zwolle

Kantoor:
Vloeddijk 85
8261GE, Kampen
info@DeMediator.nl